Eerste competitiezege Regio Zwolle Volley

| 15-10-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagavond op bezoek bij Coolen-Alterno de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Redbad Strikwerda verloor alleen de tweede set, waardoor het ook nog eens met het volle pond aan de haal ging: 1-3 (21-25, 25-15, 24-26 en 15-25). Coníche Topvolleybal Zwolle verloor met 0-3 van Abiant Lycurgus.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De Zwolse formatie begon, net als vorige week, prima aan de wedstrijd. Het legde Coolen-Alterno haar wil op en haalde de eerste set met 21-25 binnen. Toch lukte het wederom niet om die lijn door te trekken. In de tweede set had Regio Zwolle Volleybal niets in de melk te brokkelen en verloor het met 25-15. Net als vorige week tegen Set-Up. In de derde set moesten de Zwolse dames alles uit de kast halen om de stand weer in hun voordeel te brengen. Dat lukte wel, want met 24-26 werd het 1-2 en daarmee kwam er al snel een einde aan de wedstrijd. De vierde set werd namelijk op oppermachtige wijze gewonnen (15-25), waardoor de Zwolse dames met drie punten terugkeerden naar Zwolle.

Coníche Topvolleybal Zwolle verliest
Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zaterdagavond het thuisduel met Abiant Lycurgus op kansloze wijze verloren. De Zwollenaren verloren de eerste set met 12-25, waarna de tweede set met 20-25 naar de Groningse opponent ging. In de derde set kon de thuisploeg zich nog aardig in het duel mengen, maar toch ging ook die verloren: 22-25. Coach Thijs van Noorden: “We spelen tegen het beste team van Nederland, met misschien ook nog wel de beste bank van Nederland, maar het was voor ons een bruikbare avond. In de eerste set gingen we er kansloos af, maar in de tweede en derde set hebben we best wat dingen goed gedaan. Ten opzichte van twee weken geleden hebben we zeker stappen gemaakt.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Thijs van Noorden, Regio Zwolle Volleybal, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws