De Wild is weer volleybalster: ‘Echt heel fijn’

| 10-01-2019

Kim de Wild maakt sinds de zomer deel uit van de selectie van Regio Zwolle Volleybal, maar door een zware knieblessure stond ze nog geen minuut in het veld. Tot afgelopen weekend, in een oefenduel met het Duitse Ladies in Black Aachen. De eerste minuten werden gevolgd door de eerste punten.

Kim de Wild, met shirtnummer 4

Als libero De Wild over haar eerste speelminuten in het shirt van Regio Zwolle Volleybal praat, komt de opluchting op je af. “Dat is zo fijn, het voelde ook direct vertrouwd. Het was mijn debuut voor Zwolle, maar dat idee had ik niet. Het voelde meer als terugkomen”, vertelt de volleybalster, die ruim een jaar geleden geblesseerd raakte. Op dat moment speelde ze nog voor Eurosped en op bezoek in Zwolle ging het mis. “In de warming-up landde ik op mijn rechterbeen en daar zakte ik doorheen. In eerste instantie leek het niet ernstig, maar uit een MRI-scan bleek dat zo’n beetje alles in mijn knie kapot was.”

Haar voorste kruisband was kapot en ook was er schade aan haar meniscus en haar mediale band. Daarnaast kampte De Wild met een botkneuzing. Er volgde een operatie, die goed verliep, maar er bleven vraagtekens. “Er zijn dokters geweest die mij vertelden dat een derde van de vergelijkbare gevallen niet terugkomen. Dan schiet je wel even in de stress. Mentaal en fysiek was het een zware periode”, zegt De Wild, die ondanks haar blessure de overstap naar Regio Zwolle Volleybal maakte. Een nieuwe club, maar druk was er niet. “Ik kreeg de tijd, al hoopte de club wel dat ik er in de play-offs zou staan. Dat is voor nu ook mijn droom.”

De Wild maakte afgelopen zaterdag haar opwachting in de zaal en dat smaakte logischerwijs naar meer. Toch is voorzichtigheid geboden, want definitief groen licht is er nog niet. “Ik ga donderdag naar het ziekenhuis voor de laatste testen en ik verwacht dat alles dan op groen staat. Als dat zo is, hoop ik zo snel mogelijk op mijn oude niveau te komen en naar de play-offs toe te werken. Natuurlijk hoop je zo snel mogelijk weer te spelen en lekker te volleyballen. Dat ik nu alweer heb gespeeld, is echt heel erg fijn.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Kim de Wild

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws