Blessure smet op ruime zege Regio Zwolle

| 24-03-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag gedaan wat het moest doen. De ploeg van coach Wilfried Groothuis won in eigen huis relatief eenvoudig van Springendal Set-Up ’65, de nummer laatst in de kampioenspoule, met 3-0 (25-13, 25-12 en 25-22) en blijft daardoor in de race voor een plek in de finale om het landskampioenschap. Grote domper was echter het uitvallen van diagonaal Kelly van de Haar.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

“Dat is inderdaad een smet op deze gewonnen wedstrijd”, reageert Wilfried Groothuis, die zijn team een prima wedstrijd zag spelen. “Het zag er allemaal goed uit, maar helaas moest Kelly van de Haar in de derde set geblesseerd naar de kant. ‘Enkeltje’ noemen wij dat, alleen zag dit er veel pijnlijker uit”, aldus Groothuis, die nog niet precies weet hoe groot de schade is. “Er worden eerst foto’s gemaakt, dus het is even afwachten. Het is vooral heel vervelend voor Kelly. Datzelfde geldt eigenlijk voor Robin van de Velde, die vorige week geblesseerd raakte aan haar duim. Niet veel meiden in onze ploeg hebben eerder play-offs gespeeld, dus dan is dit heel vervelend. Ze hebben hier immers keihard voor gewerkt.”

Ondanks de enkelblessure van Van de Haar sleepte Regio Zwolle Volleybal tegen Springendal Set-Up ’65 de derde set met 25-22 uit het vuur. “Wij zijn al het hele jaar een collectief, dus als iemand wegvalt dan mis je diegene. Aan de andere kant kan iedereen bij ons spelen. Er moeten nu alleen niet veel meer gekke dingen gebeuren, want door deze twee blessuregevallen wordt de bank natuurlijk wel smaller”, stelt Wilfried Groothuis, die hoopt dat Sliedrecht zondag doet wat het eigenlijk het hele seizoen al doet. “Sneek en Sliedrecht spelen tegen elkaar en als Sliedrecht drie punten pakt, dan is het verschil tussen ons en Sneek nog twee punten. En Sneek komt nog bij ons op bezoek, dus het kan heel spannend worden. Maar hoe het ook loopt, we kunnen nu al spreken van een dijk van een seizoen.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl, Kelly van de Haar, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws