Balende Groothuis: ‘Schetst wel progressie’

| 19-04-2018

Bijna alle speelsters van Regio Zwolle Volleybal keken woensdag samen naar het duel tussen VC Sneek en Alterno. Bij een 3-2 zege van Sneek maakte de Zwolse ploeg nog kans op de finale, maar zover kwam het niet. Alterno won met 0-3 en daardoor gaat alles aan de neus van de Zwollenaren voorbij. “Ik baal er nog steeds een beetje van”, stelt coach Wilfried Groothuis een dag later.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De spanning was om te snijden, ook bij de speelsters van Regio Zwolle Volleybal. Sommigen wisten niet waar ze het zoeken moesten, zo zegt Groothuis. “De helft dook soms weg onder tafel of verstopte zich in een jasje, dus we keken die wedstrijd zeker met enige spanning. Dat bleef tot het einde, want iedere set ging met slechts twee punten verschil naar Alterno. En vooraf vond ik dat 3-2 heel goed kon.” Het ging even anders, want Alterno boekte een vlekkeloze 0-3 overwinning. Die ploeg gaat nu samen met Sliedrecht Sport uitvechten wie er landskampioen wordt. “Er waren zes mogelijke uitslagen en daarvan was alleen 3-2 goed geweest. Een kleine kans dus, maar toch was het even balen”, aldus Groothuis.

Een finaleplaats komt er niet, maar dat levert geen fikse kater op. Regio Zwolle Volleybal beleefde een seizoen met ups en downs, maar wat vooral overheerst is tevredenheid. “Dat is de andere kant. We hebben tot de laatste speelronde meegedaan om een plaats in de finale en dat is hartstikke mooi. Dat schetst de gemaakte progressie. Zwolle is van de middenmoot naar de top drie van Nederland gegaan”, vertelt Groothuis, die zijn ploeg in het begin van de play-offs even zag haperen. Toch wil hij niet zeggen dat het daar is misgegaan. “Die ervaringen hadden we nodig, want we moesten echt play-offs leren spelen. Uit bij Sneek was het kantelpunt. We verloren met 3-2 en daar waren we echt niet blij mee. We konden het gewoon en moesten dat laten zien. Dat lukte.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Wat nu rest is nog één wedstrijd, zondag uit bij Eurosped. In principe eentje om des keizers baard, maar Regio Zwolle Volleybal heeft in dat duel absoluut een doel: derde van Nederland worden. “We kunnen de kroon op ons werk zetten”, vindt Groothuis. “We willen laten zien hoe goed we zijn geworden en een derde plaats zou dat afmaken. Uiteindelijk hebben we het goed gedaan en je merkt ook dat iedereen daar trots op is. Hopelijk kunnen we het zondag mooi afsluiten.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws